Een uitlegvideo die je verkoop met 3,5x verhoogt met een terugverdientijd van 1 maand. VideoZayats praktijkvoorbeeld

Succesvolle ervaring met het verhogen van de verkoop met video

Uitlegvideo om bedrijfsverhaal uit te leggen (explainer video) voor EduSam internetproject betaalde zich voor onze klant binnen 1 maand uit en verhoogde zijn omzet met 3,5 keer. Hoe hebben we dit bereikt? Laten we in detail treden. Maar eerst raden we je aan de animatievideo zelf te bekijken, waarin de essentie van de geleverde diensten wordt uitgelegd:

Over het project

Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen uit de uitlegvideo, is EduSam.ru het enige systeem in de Russische Federatie voor het boeken van reisdiensten voor onafhankelijke reizigers rechtstreeks van de touroperators, waardoor reisbureaus worden omzeild en je 30% bespaart op elke reis.

Gratis online advies. Het bedrijf werkt in alle landen, op alle eilanden zonder commissies, toeslagen en verborgen kosten van toeristen, waardoor toerisme betaalbaarder wordt en elke reis naar elk land ter wereld (ook in Rusland) wordt georganiseerd volgens de gewenste criteria van de toerist.

Toen mijn team en ik dit project aannamen, leek het ons heel interessant en uniek. We hadden nog niet eerder zo’n online service in de reisbranche gezien, die eerlijk en openlijk laat zien hoeveel rente er van het orderbedrag afgaat en hoeveel daarvan naar de ontvangende partij gaat om de deal te garanderen.

Heb je een video nodig om je verkoop te verhogen?
Laat je contactgegevens achter, dan bespreken we de details
Door op de knop “Verzenden” te klikken, bevestigt u dat u toestemming geeft voor de verwerking van gebruikersgegevens.

Probleem en oplossing

Onze scriptschrijvers en copywriters weten hoe ze op de juiste manier over eennieuw product moeten vertellen, dus ze “sprongen” letterlijk op het materiaal van de klant, bestudeerden het en produceerden in 3 dagen een uitgewerkt script dat aan alle eisen van de klant voldeed. Toch werd het scriptplan niet meteen goedgekeurd. Er waren een aantal correcties die we met succes doorvoerden, waarna de definitieve versie werd goedgekeurd.

De site kreeg veel vragen over hoe de service werkt, dus werd besloten om in de video het principe van de werking van het internetproject te laten zien en uit te leggen, de voordelen van onafhankelijke toeristische reizen te laten zien en vertrouwen te wekken bij de kijker, zodat hij zin zou hebben om een aanvraag op de site achter te laten of contact op te nemen met gratis adviseurs.

Vervolgens begonnen we met storyboarden. We besloten een 2D-animatie in “cartoonstijl” te tekenen. Het ontwerp van de clip werd gekozen in overeenstemming met de huisstijl van het bedrijf. In eerste instantie gaf onze studio de klant verschillende frames van het storyboard om de stijl en het karakter – de hoofdpersoon – goed te keuren. Vanaf de eerste take vond de klant alles goed. Het storyboard werd doorgegeven op een hoera!

In de regel maken we alle bewerkingen tijdens het storyboardingstadium, omdat iets veranderen in de voltooide animatie niet eenvoudig en moeizaam is, tijd kost en de timing van de ontwikkeling van de video in de war schopt. We hebben de klant van tevoren gewaarschuwd. Hij begreep ons standpunt en probeerde zijn commentaar op de visuals zoveel mogelijk in de storyboardfase te geven.

Daarom “vlogen” de animatie- en visualisatiefase gewoon voorbij. Aan het einde van het werk hebben we de resterende bewerkingen aan de video uitgevoerd en de definitieve versie van ons werk aan de klant overhandigd. Nadat de klant de definitieve versie van zijn grafische video had bekeken, hebben we het werk goedgekeurd en overgedragen. Rekening houdend met alle momenten en fasen van de samenwerking en met de tijd die nodig was om de transactie af te ronden, ontving de klant de voltooide video precies een maand na de start van het werk.

Wat was

Nu zullen we een standaard (vereenvoudigde) verkooptrechter berekenen voor dit internetproject om het aantal verkopen met en zonder het gebruik van de video goed bij te houden. Alle metingen hieronder zijn in overeenstemming met de bestaande statistieken van de service, overeengekomen en goedgekeurd door de klant.

Voorafgaand aan het gebruik van de explainer video was de EduSam website al in de lucht:

 • Het aantal bezoekers op de site bedroeg gemiddeld 1.500 per maand.
 • Hiervan zijn er gemiddeld 25 aanvragen (gesprekken en aanvragen samen) per maand.
 • Het gemiddelde conversiepercentage van de site was dus 1,6 procent.
 • 24 van de 100 conversies leidden tot een deal, wat betekent dat de conversie naar een order 24% was.
 • En de nettowinst op een gemiddelde cheque is $45.
 • De inkomsten (tegen de wisselkoers van 1 dollar = 50 roebel) van het internetproject “EduSam” per maand was 13500 roebel.

Wat werd

Na het maken en plaatsen van een scheldwoord op de site, deed zich de volgende situatie voor:

 • Met hetzelfde gemiddelde aantal bezoekers (1500 mensen) en dezelfde verkeersbronnen (er zijn nog geen advertenties gelanceerd) is het aantal hits gestegen tot een gemiddelde van 60 per maand.
 • Het conversiepercentage van de site was dus al 4% oftewel 2,5 keer zo hoog.
 • Tegelijkertijd werden nu al 35 van de 100 oproepen omgezet in een deal, dus de conversie naar een bestelling werd 35%, wat al 11% meer is.
 • Inkomsten (tegen de wisselkoers van 1 dollar = 50 roebel) van het internetproject “EduSam” in een maand was al 47250 roebel.

Resultaten

De kosten van de grafische clip bedroegen 36.000 roebel op het moment dat de video werd besteld. Tegelijkertijd zal de verklarende videoclip onze klant nu elke maand 33750 roebel extra winst opleveren. In 1-2 maanden heeft de videoclip zichzelf volledig terugverdiend en na een jaar gebruik zal het rendement op de investering in de videoclip (ROI) meer dan 10 roebel per 1 geïnvesteerde roebel zijn.

We kregen ook positieve feedback over het succes van ons werk van de CEO van dit project:

Conclusies

 1. Explainer is een onmisbaar hulpmiddel voor productbeschrijving voor nieuwe (en vaak unieke) internetprojecten, startups en bedrijven. Een grafische video is een zeer nuttig marketinginstrument, dat zichzelf in de meeste gevallen na maximaal 1-2 jaar gebruik terugbetaalt, en meestal in 3-6 maanden, minder vaak, zoals in onze casestudy – in 1-2 maanden.
 2. Een explainer video moet onopvallend zijn , visueel aantrekkelijk en een bepaalde emotie oproepen bij de kijker die hem bekijkt. Nadat we de video hadden geüpload naar ons portfolio, gaven veel van onze klanten aan een soortgelijke stijl en uitvoering van hun project te willen bestellen.
 3. Videocontent speelt een zeer grote rol in elk bedrijf en deze rol wordt elke dag belangrijker: mensen kijken liever naar een video dan dat ze lange en saaie teksten lezen. In de afgelopen 20 jaar is de hoeveelheid informatieruis honderden keren groter geworden en als je wilt “doorbreken” in de hoofden van je klanten – probeer video, want meer dan de helft van de informatie die we elke dag ontvangen, ontvangen we via het visuele waarnemingskanaal, via de visualisatie van informatie. En maak dan een effectieve video van hoge kwaliteit, die je kijker zal “haken” en hem je klant zal maken.

P.S..

We zijn niet in staat geweest om de gegevens van de Metrics van de EduSam site te traceren (vanwege de afwezigheid ervan op het moment van het meten van statistieken) en u screenshots te geven om de hierboven geschreven informatie te bewijzen. Alle resultaten (en dit geval in het bijzonder) zijn persoonlijk overeengekomen en goedgekeurd door de Klant. Daarom vertrouwen we , ondanks het ontbreken van een gedocumenteerde basis, op de informatie van onze klanten en publiceren we deze casestudy.

Zoals het gezegde luidt: “Misschien geloof je ons, de feiten of zelfs jezelf niet. Het belangrijkste is dat het werkt!”.

Wil je de verkoop in je bedrijf verhogen met een kant-en-klare video? Je kunt een verzoek achterlaten op onze website en gratis advies krijgen over alle vragen die je hebt.

We stellen een strategie voor om je verkoopeffectiviteit te verhogen en helpen je een extra concurrentievoordeel te creëren in de vorm van een grafische video!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *