Top 5 tips om een coole preview voor een video te maken

YouTube-videovoorvertoningen zijn de eerste en belangrijkste factor voor het succes van je video-inhoud. Maak het klikbaar en krijg de felbegeerde likes, likes, likes en nog eens likes!

Wat is het eerste wat je op je scherm ziet als je een zoekopdracht intypt in de zoekbalk van YouTube? Dat klopt, titels en voorvertoningen van video’s:

En terwijl headlines zichzelf vrij goed verklaren, wordt het belang van videovoorvertoningen nog steeds onderschat. Met deze vijf eenvoudige tips verhoog je de klikbaarheid met previews!

1. gebruik alleen grote objecten en afbeeldingen

Je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken. Een vluchtige blik op de preview moet genoeg zijn voor de kijker om duidelijk te begrijpen waar de video over gaat. Als het om een expert talk of een webinar gaat, laat de preview dan een close-up van de spreker zijn; als het om een review van een nieuwe smartphone gaat, zet dan een close-up van de gadget op de voorgrond.

Onthoud hoe de voorvertoningen voor video’s eruit zien in het paneel Aanbevolen:

BELANGRIJK:

  • De voorbeeldafbeelding voor je video moet gemakkelijk kunnen worden geschaald van de kleinste naar de grootste resolutie. Vergeet niet dat volgens Cisco in 2019 80% van al het internetverkeer op mobiele apparaten zal plaatsvinden. Niemand gaat naar kleine elementen op een telefoonscherm kijken. Hoe groter en eenvoudiger de elementen op de preview, hoe beter. Standaard biedt YouTube een resolutie van 1280px x 720px. Als de voorvertoning kleiner is, ziet deze er onaantrekkelijk uit.
  • Bovendien heeft YouTube eind 2019 de grootte van previews voor video’s op pc ook vergroot. Waren er voorheen 6 video’s op de hoofdpagina van de uitgave, nu zijn het er 4 geworden. Elk detail van de cover is nu duidelijker zichtbaar, dus we raden aan om aan de kwaliteit van het beeld te werken.
  • Ervaren YouTubers zijn het erover eens dat close-up miniaturen van menselijke gezichten het beste converteren. Als het gezicht een sterke emotie uitstraalt, krijg je een extra plus aan je conversiepercentage. Spielberg gebruikt vaak dezelfde techniek in films door close-ups van emoties van mensen te laten zien.
  • Een goed voorbeeld van hoe je previews voor video’s ontwerpt, is het kanaal van de beroemde art director Artemy Lebedev. Nog niet zo lang geleden begon hij een kanaal waarvan de covers zijn gemaakt met speciale aandacht voor detail. Close-up gezichten, emoties, giftige heldere verlichting, interessante details, grote lettertypen en aandacht is verzekerd:
  • En denk er natuurlijk niet aan om een foto op de cover te zetten die niet in de video zelf staat. Je krijgt er een strike voor van YouTube, samen met een verbod op gepersonaliseerde previews voor altijd! Om nog maar te zwijgen van de geruïneerde reputatie in de ogen van je kijkers.

2. Een titel toevoegen aan de preview van de video

Hoe cool je ook bent als ontwerper, tekst is nog steeds de meest effectieve manier om snel een boodschap over te brengen aan de kijker. Schrijf waar je video over gaat in de preview. In grote letters. Kort. Een geïnteresseerde gebruiker zal er niet aan voorbij gaan.

Om de meest relevante kop te kiezen, raden we aan gebruik te maken van zoekwoordenonderzoek en -selectie.

BELANGRIJK:

  • Je moet geen tekstinformatie in de rechterbenedenhoek van het videovoorvertoning plaatsen. Dit is waar de timing van de video wordt weergegeven.

3. ontwerp het hele kanaal in een consistente stijl

Gebruik een vergelijkbare compositie, kleurenpalet en lettertypen voor elke cover. Ten eerste is het gewoon esthetisch aantrekkelijk en ten tweede ziet de kijker het instinctief als iets vertrouwds. Dat betekent dat ze eerder geneigd zijn om op je volgende video te klikken.

BELANGRIJK:

  • Bij het maken van de compositie van een miniatuur is het handig om de “regel van derden” te gebruiken, gebaseerd op het principe van de gulden snede.
  • De optimale combinatie is om het gezicht of onderwerp van de held rechts te plaatsen en de koptekst links, maar dit is geen axioma. Alleen tests kunnen je helpen begrijpen wat het beste werkt voor jouw niche.

4. previews voor oude video’s bijwerken

Een kleine lifehack van de maker van het Prime Video-kanaal Justin Brown. Op een dag heeft hij bij wijze van experiment de preview van zijn oude video gewoon bijgewerkt met aanbevelingen over hoe je mooie video’s kunt maken op een iPhone. Het resultaat was een verdubbeling van het aantal klikken!

Je kunt de klikbaarheid van voorvertoningen vergelijken en statistieken bijhouden met het gratis interne hulpprogramma YouTube Analytics. Ter herinnering: het is sinds kort mogelijk om niet alleen de CTR van de video zelf bij te houden, maar ook de CTR van previews voor video’s.

We hebben het in een ander nummer gehad over het mechanisme van SEO-promotie van YouTube-video’s:

5. Diensten om te helpen

Om effectieve previews voor video’s te maken, hoef je geen geavanceerde grafisch ontwerper te zijn. Tegenwoordig zijn er genoeg gratis diensten op het internet die je helpen om de juiste afbeelding in elkaar te zetten als een bouwpakket voor kinderen.

De eenvoudigste en meest functionele die de laatste tijd veel aan populariteit heeft gewonnen is Canva.

Laten we eerlijk zijn, onze previews voor YouTube-video’s worden altijd gemaakt door een getrainde grafisch ontwerper. En zelfs ontwerpers worden soms herinnerd aan deze eenvoudige regels die in dit artikel worden genoemd – YouTube heeft tenslotte zijn eigen eigenaardigheden waar je je aan moet houden.

Implementeer deze eenvoudige tips en deel je resultaten in de reacties! En vergeet niet dat het maken van video’s zonder verdere promotie is als een auto zonder benzine – als je eenmaal een video hebt gemaakt, moet je nog steeds zorgen dat deze wordt gezien.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *