Een selectie van de beste betaalde en gratis videovoorraden

Maak kennis met een selectie van video-aandelen! We hebben 15 van de populairste sites verzameld. 10 gratis voor beginners en 5 betaalde voor videoproductieprofessionals. Lees tot het einde en ontdek VideoHare’s favoriete videostock.

Waarom heb je futazh nodig om te bewerken?

Een opname maken, zelfs de eenvoudigste, kost minstens 1000 dollar, de tijd niet meegerekend. Er zijn geen garanties dat de operator precies doet wat nodig is.

Als je wat algemene plannen nodig hebt voor een video (natuur, nachtelijke stad, mooie lucht, zakenmannen die elkaar de hand schudden), heeft het geen zin om een cameraman in te huren. Dit alles is al duizenden jaren door iemand anders gefilmd. En op een videovoorraad kun je zo’n clip (futazh) kopen voor $25.

En voordat je geld betaalt, kun je een voorvertoning downloaden met een watermerk om te zien of het te bewerken beeldmateriaal in het algemene kader van de video past. Dat hebben we gedaan met een van onze bedrijfsvideo’s, die we vervolgens hebben gemonteerd:

Zelfs filmmakers gebruiken futazhi om hun films goedkoper te maken. Zijn wij, de reclamemensen, nog slechter?

Tegenwoordig zijn er genoeg sites op het internet waar auteurs hun korte video’s gratis en rechtenvrij aanbieden. Laten we met hen beginnen.

10 echt gratis en voorwaardelijk gratis videobestanden

1. Pixabay

Enorme verzameling futages voor montage van minder dan een minuut. De meeste zijn in MP4, maar een aanzienlijk deel is in hoge resoluties HD en 4K. De basis van de site wordt regelmatig bijgewerkt dankzij een actieve, levendige en responsieve community.

Een breed scala aan onderwerpen, van de natuur en de sterrenhemel tot zakelijke omgevingen. En het beste is dat alle videostockmaterialen beschikbaar zijn onder Creative Commons Zero (CC0) licentie. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt zonder toestemming van de auteur, zelfs voor commerciële doeleinden. Maar om de gemeenschap te steunen en je karma te verbeteren, kun je de auteur naar eigen goeddunken belonen.

2. Videvo

Een database met gratis video, motion graphics en geluidseffecten. Geweldig als je een originele, niet saaie setting nodig hebt en geen behoefte hebt aan 4K-kwaliteit. Het belangrijkste pluspunt van de site is variatie, het belangrijkste minpunt is kwaliteit. In de bibliotheek als ultra-professionele videoclips, en bijna amateur video’s, zelfs geschoten zonder statief. Je zult wat moeten graven.

Qua licenties biedt Videvo Royalty Free video (mag gebruikt en bewerkt worden zonder toestemming van de auteur), Videvo Attribution (mag gebruikt en bewerkt worden, maar zorg ervoor dat de auteur vermeld wordt in de credits), Creative Commons 3.0 (commercieel gebruik alleen met toestemming van de auteur).

Het licentietype staat vermeld in het paneel rechts van de video.

3. Pexels

De site is oorspronkelijk begonnen als fotostock, maar heeft in 2019 een indrukwekkende videobank gekregen met een Creative Commons Zero (CC0) licentie. De site heeft een grote collectie GoPro-beelden om te bewerken.

Net als de vorige Videvo-site, biedt Pexels vaak soortgelijke video’s van partner-videosites zoals ShutterStock.

4. Videezy

Een ware schat aan video’s van ongerepte natuur of de grote stad, opgenomen vanuit vogelperspectief. Om de video gratis te gebruiken, moet je “Videezy.com” opnemen in de credits voor TV en YouTube of een hyperlinkcode insluiten voor je website. Het alternatief is om de video te kopen en ermee te doen wat je wilt. Futazas voor montage kosten vanaf $19.

5. Leven van video’s

Een thematische videostream van het Canadese marketingbureau Leeroy met een selectie futazas, clips en loops met een zakelijk thema.

De bibliotheek is niet bijzonder uitgebreid, maar alle video’s zijn beschikbaar in HD-kwaliteit. Alle video’s zijn gratis beschikbaar, maar als je ze gebruikt, vermeld dan wel de naam van de auteur in de credits.

6. Distilleren

Een uitstekende videostock met gratis HD-video’s voor persoonlijk en commercieel gebruik. Het belangrijkste verschil tussen de bron en zijn analogen is een strenge selectie. De auteur kan niet zomaar een video uploaden naar de site. In plaats daarvan dient hij een aanvraag in en wacht hij op de goedkeuring van de moderators. Daarom bevat de Distill-bibliotheek alleen video’s van hoge kwaliteit en artistieke waarde.

En je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief en elke 10 dagen 10 door de curator geselecteerde futazas ter bewerking ontvangen.

7. Splitshire

Videostock van ontwerper Daniel Nanescu, waar hij zijn foto’s en video’s gratis weggeeft voor persoonlijk en commercieel gebruik. Het hoofdthema is natuur- en buitenfotografie. Elke video ziet er uniek en professioneel gemaakt uit, maar ze hebben allemaal dezelfde stijl van de auteur. Dit betekent dat je ze gemakkelijk kunt combineren zonder het algemene organisme van de videosequentie te verliezen.

8. Stockbeelden 4 Gratis

Een uitstekende verzameling video’s in hoge resolutie. En laat het ontwerp van de site er wat gedateerd uitzien, maar meteen op de hoofdpagina word je begroet door de slogan “Geen kosten. Geen addertje onder het gras. Onbeperkt downloaden.” In het algemeen, neem het en gebruik het, of het nu voor persoonlijke of commerciële doeleinden is.

Een ander onofficieel motto van de site is kwaliteit boven kwantiteit. Er worden elke dag nieuwe futages voor bewerking toegevoegd. En ook al is de bibliotheek niet erg uitgebreid, er is een video voor elke smaak: gewone futazhi, vergrootglazen, slo-mo. Handig zoeken op categorie: dieren, natuur, strand, architectuur, enz. Het enige nadeel is dat er geen video’s in 4K zijn.

9. Vidsplay

Een grote videovoorraad korte futazas uit het genre voor de meest veeleisende smaak. De kwaliteit van het materiaal varieert, maar alle video’s zijn professioneel genoeg gemaakt en zijn gratis beschikbaar, mits je Vidsplay.com duidelijk genoeg vermeldt in de credits.

Het belangrijkste pluspunt is dat je geen account hoeft aan te maken om video’s te downloaden.

Zoals vaak gebeurt met gratis stock “vermomt” Vidsplay in zijn selecties graag filiaalmateriaal van andere betaalde sites. Dus voordat je iets downloadt, is het beter om er zeker van te zijn dat je niet hebt gekozen voor een betaalde futage voor bewerking van een andere site.

5 meer belangrijke videobestanden met betaalde futages voor bewerking

Als je alle 10 door ons geselecteerde sites hebt doorgespit, maar nog steeds geen geschikte video hebt gevonden, probeer dan te kijken naar betaalde bronnen, waar de keuze en gebruiksvoorwaarden ongetwijfeld beter zullen zijn, maar je zult de freebies moeten vergeten.

De populairste is Shutterstock

De gemiddelde prijs voor een HD-clip is $51

Bijna 1,5 miljoen futages voor elke smaak. Een serieuze toepassing om iets te vinden dat geschikt is voor jou persoonlijk. Een ander kenmerk van Shutterstock is de uitstekende kwaliteit. Alle materialen zijn beschikbaar in HD, een aanzienlijk deel – in 4K. Een ander voordeel is een flexibel prijsbeleid. Je kunt een gebundeld abonnement nemen of gewoon één clip kopen.

Er is een onuitgesproken wet onder auteurs: upload je materiaal eerst naar Shutterstock en upload het na zes maanden naar alle andere videostocks. Daarom zal de meest relevante inhoud hier het eerst zijn.

De meest leesbare is Adobe Stock

De gemiddelde prijs voor een HD-clip is $49

Voormalig Fotolia. Rijke keuze aan foto’s en video’s voor elke smaak. Hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen. In de beschrijving staat dat elke clip zorgvuldig wordt geselecteerd en dat het Adobe-team nog steeds bezig is met het verbeteren van de algoritmen om ervoor te zorgen dat alleen waardevolle futazhi voor bewerking op de site komen.

Videostock biedt een proefperiode van 30 dagen waarin je 10 futazas helemaal gratis kunt downloaden.

De meest revolutionaire is Artgrid

De gemiddelde prijs voor een HD-clip is $49 per maand (onbeperkt) + proefperiode van 2 maanden

De dienst is in 2019 gelanceerd. Eigendom van Artlist, een van ‘s werelds grootste muzieklicentiebedrijven. Het doel is om een revolutie teweeg te brengen in de stockvideomarkt door ongekende voorwaarden te bieden.

Het bedrijf biedt een jaarabonnement met onbeperkte toegang tot een kolossale catalogus van video’s in hoge kwaliteit zonder gebruiksbeperkingen.

Er zijn drie plannen beschikbaar: Junior, Creator en Pro. De laatste is geschikt voor professionele filmmakers, met de mogelijkheid om bestanden in Raw en LOG te downloaden. Wat de resolutie betreft, wordt het meeste beeldmateriaal voor bewerking gepresenteerd in 4K, en sommige zijn zelfs beschikbaar in 8K.

De meest flexibele is VideoBlocks

De gemiddelde prijs voor een HD-clip is $39 per maand (onbeperkt) + 7 dagen proefperiode

Meestal worden futazha’s in videovoorraden per stuk verkocht, maar deze bron is gebaseerd op het abonnementsmodel en dus op hardcore professionals in de video-industrie, die futazha’s vaak en veel nodig hebben.

In de database van de service zitten meer dan 100 duizend Royalty Free futages voor bewerking in HD- en Ultra HD-kwaliteit. En er zijn zoveel abonnementsopties dat het onmogelijk is om ze allemaal in een korte recensie op te sommen.

De handigste is 123RF

De gemiddelde prijs voor een HD-clip is $59

Als u weinig tijd hebt en zo snel mogelijk content moet vinden, is 123RF de beste keuze. Deze videostock heeft het handigste zoeksysteem en de meest functionele catalogus, waar video’s zijn onderverdeeld op type, onderwerp en kwaliteit. Compensatie voor snelheid en gemak is, zoals altijd, een hoge prijs.

BONUS:

Mijn favoriet is VideoHive

De gemiddelde prijs voor een HD-clip is $25

De keuze van hardcore professionals zoals de experts van VideoHive.
VideoHive maakt deel uit van het wereldwijde Envato netwerk en is direct verbonden met de toonaangevende digitale content marktplaatsen CodeCanyon en ThemeForest.

Een uitgebreide bibliotheek van meer dan 800.000 bestanden, handig gegroepeerd op onderwerp (natuur, mensen, eten, enz.) En de bibliotheek wordt bijna elke dag aangevuld. Tegelijkertijd hebben de meeste materialen een meer dan redelijke prijs, wat VideoHive tot een ideale keuze van videostock maakt in termen van prijs-kwaliteitverhouding.

De videomarketingindustrie evolueert zo snel dat geen enkele compilatie alle nuttige videobronnen kan bevatten. Maar we hebben commentaar onder het artikel waar je nog een paar nuttige bronnen kunt voorstellen aan je collega’s! Deel je ervaring!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *