De beste creatieve reclamevideo’s van toonaangevende IT-bedrijven

Volgens de Aberdeen Group hebben bedrijven die videomarketing gebruiken voor promotie een jaar-op-jaar omzetgroei die 49% sneller is dan bedrijven die het kanaal nog steeds mijden.

Terwijl je je nog steeds afvraagt of ik moet investeren in promotievideo’s, zijn wereldberoemde bedrijven letterlijk de markt aan het veranderen met video’s van twee minuten!

Airbnb en Parijs

Airbnb is ‘s werelds grootste dienst voor kortetermijnverhuur met een omzet van ongeveer 2,6 miljard dollar. Het bedrijf bestaat al meer dan 10 jaar, maar de echte doorbraak kwam in 2014, toen Jonathan Mildenhall marketingdirecteur werd. Hij lanceerde een grootschalige reclamecampagne met speciale nadruk op videomarketing.

In 2015 werd een epische Airbnb promotievideo over Parijs uitgebracht:

Speciaal hiervoor hebben de auteurs een uniek 3D-model van de stad gemaakt met 1.256 onderdelen en 1.680 figuurtjes van mensen. De belangrijkste boodschap is dat toeristen door accommodatie te huren bij de lokale bevolking het echte Parijs kunnen zien, niet zoals in sightseeingprogramma’s.

Het concept”Ga er niet heen, woon er” werd het basisconcept voor het hele bedrijf. En Airbnb werd een supermerk dat alle concurrenten ver achter zich liet.

Amazon en streaming

Amazon is veruit het meest waardevolle merk ter wereld. In Q1 2018 bedroegen de inkomsten van het bedrijf $51 miljard, een stijging van 43% j-o-j. Wat is het geheim achter zo’n fenomenale groei? Het bedrijf heeft altijd voorop gelopen met allerlei innovaties, of het nu gaat om het leveren van goederen via drones of het creëren van een streamingplatform voor gamers genaamd Twitch.

Amazon is de afgelopen 6 jaar zeer actief geweest op het gebied van videomarketing. In 2013 brak het bedrijf door op de markt van het online uitzenden van tv-films en -series. Het bedrijf benadert reclamevideo’s op een zeer creatieve manier. Kijk maar eens hoe origineel Amazon kijkers voorbereidt op de release van het volgende seizoen van “Vikings” – dit is geen banale trailer met beelden uit de film!

Microsoft en nostalgie naar de jaren 90

Sinds het midden van de jaren ’90 is Microsofts Internet Explorer browser de bron van eindeloze grappen en grollen op het web. De race met Chrome en Firefox was hopeloos verloren en toen nam de marketingafdeling van het bedrijf een onverwachte beslissing – inspelen op nostalgie.

De promotievideo “Child of the 90s” sprak de kinderen van de jaren 90 aan, de zogenaamde Generatie Y, en Internet Explorer wordt niet gepresenteerd als een verouderde trage browser, maar als een lamprelikwie uit het tijdperk van de geboorte van het internet, net als inbelmodem en floppy discs.

Het publiek reageerde erg enthousiast op de promotievideo. Vandaag de dag is de video meer dan 50 miljoen keer bekeken. En Microsoft heeft duidelijk aangetoond dat video niet alleen helpt om de verkoop te verhogen, maar ook om het imago van een product aanzienlijk te verbeteren. Zelfs in zo’n specifieke omgeving als YouTube.

Wargaming en echte mannen

Waarom hebben we het allemaal over westerse it-giganten? Ook in Runet zijn er serieuze bedrijven die weten hoe ze reclamevideo’s moeten gebruiken om de winst en loyaliteit te vergroten! Een klassiek voorbeeld is Wargaming, makers van de iconische spellen over tanks, vliegtuigen en schepen.

In 2014 werd een opmerkelijke promotievideo van het Wit-Russische bedrijf uitgebracht met Dolph Lundgren in de hoofdrol. Hierin probeert de actiefilmster uit de jaren 90 een echte mannelijke hobby voor zichzelf te kiezen. Noch modieuze oosterse praktijken, noch koken, noch nachtclubs inspireren de beroemde filmheld, maar hij ziet “dankiki” als entertainment voor echte mannen:

En om te begrijpen hoe organisch Wargaming videomarketing weet te integreren in het algemene schema van bedrijfspromotie, kun je hun “Nieuwjaarsoffensief” evalueren:

Begrijp je wat ik bedoel, beste lezer?

Videomarketing is tegenwoordig niet alleen een middel om de verkoop te stimuleren. Het is een massavernietigingswapen. Het is een toverstaf, net als Harry Potter. Je kunt er de structuur van de markt mee veranderen en je concurrenten in atomen veranderen! Het verandert haters in welwillenden en consumenten in fans!

Dat hebben we al gedaan

meer

600

van coole video’s.

Neem een kijkje!

Videomarketing bevat veel verschillende tools om verschillende zakelijke problemen op te lossen. Het is het beste promotiekanaal dat momenteel op aarde bestaat. En hoewel dezelfde promotievideo’s niet goedkoop zijn, zijn ze het waard!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *