Wat de Wistia service is en waarom jouw videomarketing het nodig heeft

Als je nog niet zo lang bezig bent met videomarketing of zelfs maar één video op je website hebt staan, is de volgende stap om deze te analyseren. Hoe effectief is deze video voor je bedrijf? Levert hij leads op? Verhoogt het de winstgevendheid van het project? Met behulp van de Wistia-service krijg je antwoord op deze en andere vragen.

kwaliteitsindicatoren die je kunt volgen met Wistia

Met kwalitatieve indicatoren kun je begrijpen hoe kosteneffectief een bepaalde video is. Dit is vooral relevant in de beginfase van promotie. Met analytics kun je je strategie op tijd aanpassen om onnodige uitgaven te voorkomen.

1. basisgegevens – shows en publieksbetrokkenheid.

Het aantal weergaven, de afspeelsnelheid en de betrokkenheid van het publiek zijn zaken waar een videomarketinganalyse niet zonder kan. Zelfs na de eerste weergaven toont Wistia u statistieken over de video: totaal aantal nieuwe en herhaalde weergaven, gemiddelde kijkduur, conversie naar acties, zoals een abonnement. Je krijgt ook informatie over gebruikers (geslacht, locatie, IP-adres en aanmeldingsapparaat, landingspagina, kijkpercentage, of er een gerichte actie is ondernomen).

Je kunt de resultaten meteen gebruiken, “zonder de kassa te verlaten”. Niet genoeg indrukken? Deel de publicatie op sociale netwerken en vergroot het bereik. Laat de afspeelsnelheid te wensen over? Experimenteer met de technische kant en krijg betere resultaten! Is de kijker traag om de gewenste actie uit te voeren? Er zijn ook veel manieren om de betrokkenheid van het publiek te vergroten.

2. Potentiële klanten genereren.

Als je marketingcampagne bestaat uit het aantrekken van potentiële klanten, gebruik dan de mogelijkheden van Wistia om het proces te volgen. Met de tools van de dienst kun je uitrekenen hoeveel klanten een bepaalde video genereert en hoeveel winst deze oplevert. In de toekomst kun je deze cijfers gebruiken om investeringen aan te trekken: ze zien er veel overtuigender uit voor investeerders dan alleen woorden en kale argumenten.

2 manieren om het aantal met Wistia gegenereerde klanten bij te houden

1. test met twee landingspagina’s.

Maak twee identieke landingspagina’s met één verschil: plaats een video op de ene en geen video op de andere. Vergelijk met de Wistia tools de conversiepercentages van de pagina’s. Welke heeft meer leads opgeleverd? Hoeveel meer? Het zal ongetwijfeld de pagina met de video zijn. Wat nog waardevoller is, is dat je het exacte aantal nieuwe leads weet. Dat kunnen er 2, 20 of 200 zijn – elk bedrijf is anders, maar dankzij Wistia krijg je een objectief beeld van je segment.

2. Een contactformulier toevoegen aan een videoclip.

Voeg een contactformulier toe aan je video en houd het totale aantal gegenereerde klanten bij, evenals je conversiepercentage. Experimenteer! Het formulier kan aan het begin van de video worden toegevoegd. De kijker moet zijn e-mailadres opgeven en op de link in de resulterende e-mail klikken om deze te bekijken.

Soms is het effectiever om het formulier in het midden van de video te plaatsen, wanneer kijkers de smaak van de inhoud al hebben “geproefd” en snel gegevens zullen invoeren in afwachting van verder kijken. Test het – conversiepercentages verschillen per bedrijfssegment en videotype! Met Wistia vindt u de meest gunstige oplossing voor u.

Wistia kan je helpen om bij te houden waar – aan het begin of in het midden van een video – een contactformulier beter presteert

3. Oproep tot actie.

Gebruik een klikbare link bij je bedrijfsvideo. Met de tools van Wistia kun je bijhouden hoeveel mensen de video hebben bekeken en erop hebben geklikt. Je kunt bijvoorbeeld linken naar een contactformulier, waarmee je nauwkeurig het aantal gegenereerde klanten en conversiepercentages kunt laten zien.

Je komt erachter of het publiek geïnteresseerd is in de video en of het rendabel is om de video te promoten. Je identificeert het actieve publiek, zodat je in de toekomst effectiever met hen kunt werken met behulp van verschillende algoritmen.

4. A/B-testen.

Wistia biedt een breed scala aan mogelijkheden voor A/B testen. U kunt bijvoorbeeld de kwantitatieve prestaties van pagina’s met en zonder video vergelijken, twee video’s op één pagina, verschillende soorten plaatsing van hetzelfde materiaal, de rol van verschillende video’s in de verkooptrechter analyseren, enz. De resultaten zullen de effectiviteit van een bepaalde video op conversiepagina’s bevestigen of ontkennen.

Hoe gebruik je dit in de praktijk? Je kunt bijvoorbeeld achterhalen hoeveel gebruikers naar een productpagina gaan nadat ze er een scheldwoord over hebben bekeken. Of je kunt erachter komen hoeveel mensen die een video bekijken over een gratis proefversie van een product, zich abonneren op dat product. Deze informatie is ontzettend waardevol om te begrijpen hoe je verder moet gaan met de video.

Wat is een videodashboard om de ROI bij te houden

Met de mogelijkheden van Wistia kun je een speciaal metrisch dashboard maken – een tabel die de belangrijkste metriek van een video weergeeft en de ROI karakteriseert. Dit is handig om het succes van de video als geheel te evalueren – aan de hand van kwantitatieve en kwalitatieve indicatoren, bijvoorbeeld wanneer je communiceert met investeerders.

Het paneel bevat alle belangrijke informatie over video: inhoudsbeschrijving, videodoelstellingen, statistieken, enz. Het zal beschikbaar zijn voor alle projectdeelnemers en zal helpen om objectief de effectiviteit van videoreclame te meten en de marketingstrategie te optimaliseren.

Een samenvattende tabel gebaseerd op Wistia statistieken vertelt je meer over een videoclip dan woorden je kunnen vertellen

Wat je nog meer kunt doen met Wistia

De mogelijkheden van de service zijn niet beperkt tot analytics. Je kunt de geüploade video bewerken met dergelijke parameters:

 • het kleurenschema en ontwerp van de speler;
 • statische afbeelding die standaard wordt weergegeven;
 • videobediening;
 • Autostart en terugspoelblokkering;
 • mogelijkheden om te delen;
 • Ondertitels;
 • de volgorde van de show;
 • interactieve elementen (links, contactformulieren).

Na het bewerken met behulp van de servicetools kun je de video insluiten op je website, toevoegen aan een e-mailnieuwsbrief (de service genereert een code voor het invoegen) of delen op sociale netwerken (plaats gewoon een link die door de service wordt gegenereerd).

Hoeveel kost het?

De gratis dienst wordt getest op drie video’s zonder limiet op functionaliteit (in de gratis toegang kun je één kanaal maken en 250 abonnees krijgen). De enige “maar” is dat er een Wistia logo in de benedenhoek van de video zal staan. Je kunt het verwijderen voor een bepaald bedrag.

Er is ook een betaald plan waarmee je 150 video’s kunt aanpassen. Elke maand heb je tot 200 GB geheugen tot je beschikking op de server. Voormeerruimte moet je extra betalen, maar volgens de ontwikkelaars van de service heeft 95% van de gebruikers dat niet nodig.

Je kunt de Wistia service helemaal gratis uitproberen

Waarom je de Wistia-service persoonlijk nodig hebt

Ongeacht het segment waarin je actief bent, kun je Wistia voor dergelijke doeleinden gebruiken:

 • bewerken van videoclips en het plaatsen ervan op websites, e-mailnieuwsbrieven en sociale netwerken;
 • leads genereren om gebruikers om te zetten in klanten;
 • Gebruikersinteractie met video analyseren;
 • de winstgevendheid van de video analyseren aan de hand van basis- en aanvullende indicatoren;
 • e-mailadressen verzamelen;
 • Informatie verzamelen over degenen die de video bekijken om de doelgroep te segmenteren;
 • hun eigen merk en product promoten.

Als je aan videomarketing doet, moet je deze interessante service zeker uitproberen!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *