Videomarketing en e-mailmarketing: hoe werkt het?

Volgens onderzoek verhoogt het woord “video” in de onderwerpregel van een e-mail de open rates met 19%! Het publiek van tegenwoordig houdt veel meer van interactiviteit, video’s, afbeeldingen en gifs dan van gedetailleerde tekst. Abonnees klikken graag op links om video’s te bekijken. Als de klikbaarheid toeneemt, nemen ook je inkomsten toe. Wat is de juiste manier om dit hulpmiddel in e-mailnieuwsbrieven te gebruiken om er het meeste uit te halen?

Video integreren in een e-mail

Denk eens terug: hoe vaak open je bijlagen in een nieuwsbrief? Dat klopt! Nooit. Je moet de video dus op een andere manier in de e-mail invoegen om de doelgroep te bereiken.

Optie 1: Als een gewone link.

Richt er de aandacht op, maak een creatieve preview zodat de abonnee begrijpt dat hij of zij niet wordt misleid als hij of zij de link volgt. Soms kun je een knop met een oproep tot actie gebruiken als hyperlink, zoals “Bekijk video”.

Optie 2. In de vorm van een spelersknop.

Maak een screenshot van een intrigerend freeze frame uit de video en plaats een grote, goed zichtbare afspeelknop in het midden van de afbeelding. Voeg het screenshot in de hoofdtekst van de e-mail in en maak het klikbaar.

 

Als een lezer een bekend pictogram ziet, zal hij of zij er waarschijnlijk op klikken en naar de pagina met de video gaan. Het belangrijkste is dat de knop het gezicht van het personage niet bedekt en er organisch uitziet op het scherm. Het freeze frame zelf moet echt interessant en duidelijk zijn.

Optie 3. Als een geanimeerde GIF.

Een geanimeerde GIF is zeker geen volwaardige video, maar het is ook een zeer dynamische toevoeging aan een e-mail. Gebruikers kijken graag naar dergelijke elementen, veel van hen doen glimlachen en vormen een loyale houding ten opzichte van de nieuwsbrief.

Een geanimeerde GIF kan fungeren als een “advertentie” voor de hoofdvideo op een video-hostingsite. Met speciale diensten kun je zulke dynamische mini-video’s maken op basis van grote clips en ze integreren in e-mails. Plaats belangrijke informatie in het eerste frame, omdat sommige programma’s en toepassingen, zoals Outlook 2007, 2010, 2013 en Windows Phone 7, deze alleen tonen.

Een geanimeerde GIF in een e-mail tovert altijd een glimlach op je gezicht

Optie 4. Als geanimeerde afspeelknop.

Als de e-mail een knop voor een videospeler heeft, is dat een pluspunt. Als hij ook nog dynamisch is, is dat een groot pluspunt! Zelden zal een lezer het kunnen weerstaan om erop te klikken en te zien wat er gebeurt. Experimenteer en zie zelf hoe de klikbaarheid verandert.

Optie 5. Door in te sluiten met HTML5.

Als je bekend bent met de Hypertext Markup Language, besef je de enorme mogelijkheden ervan. Helaas ondersteunen niet alle e-mailclients video’s die met HTML5 in e-mails zijn geïntegreerd. Ongeveer een derde, zoals Gmail en Android, geeft alleen een reserveafbeelding weer, wat betekent dat je geen reactie kunt verwachten.

Welke diensten voor mailinglijsten zijn beschikbaar?

Er zijn veel mailinglijstservices, laten we eens kijken naar de populairste van dit moment.

UniSender

Het is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven, geschikt voor inhoudelijke projecten om eenvoudige taken op te lossen. Je kunt e-mails maken met de blokeditor, e-mailsjablonen (er zijn er ongeveer 50) en individueel, volgens je eigen ontwerp. De “Brief met je ontwerp” wordt gevormd in de HTML-editor, waarin je ook video kunt integreren.

Met UniSender kun je ook sms-berichten versturen. Extra functies zijn onder andere een ingebouwde analyseservice, integratie met CMS, CRM en API.

eSputnik

eSputnik is een flexibele en functionele dienst in Runet waarmee je met abonnees kunt communiceren via e-mail, sms en web-push. Het sterke punt van het middel is analytics: het is mogelijk om de effectiviteit van mailings in dynamiek, de staat van het contactbestand, enz. te volgen.

Je kunt video integreren in de editor om unieke e-mails te maken. Het geeft toegang tot de code van de hele brief en stelt je in staat om elementen te maken met alleen een handmatige interface.

MailChimp

Nog een functionele e-mailservice voor kleine bedrijven en contentprojecten met een Engelstalige interface. De bron heeft een enorm aantal gebruikers, trekt een universele en vrij eenvoudige functionaliteit aan. Het bevalt met een overvloed aan briefsjablonen (meer dan 300!), heeft veel mogelijkheden voor het maken van je eigen ontwerp en video-integratie.

GetResponse

De Poolse service is geschikt voor educatieve platforms, infobedrijven en vertegenwoordigers van het b2b-segment en is daarom populair op het Russischtalige en buitenlandse internet. Ondanks de aanwezigheid van specifieke functies (een platform voor het houden van webinars, een service voor het maken van enquêtes), kan de online bron met succes gewone mailings aan, inclusief die met geïntegreerde video’s.

Je kunt hier e-mails maken met behulp van sjablonen (ongeveer 500!) of de constructor – gebaseerd op HTML. Er is een galerij met gratis afbeeldingen over verschillende onderwerpen beschikbaar. Dankzij de technische mogelijkheden van de editor kun je video’s op verschillende manieren insluiten, personaliseren en experimenteren met het ontwerp.

SendPulse

Een andere populaire multichanneldienst voor het automatiseren van marketingmailings in het segment van kleine en middelgrote bedrijven. De online bron communiceert met abonnees via e-mail, sms, push en Viber. De interface is eenvoudig en makkelijk te begrijpen voor een beginner. In de basisstructuur van de sjabloon is er een mogelijkheid om e-mails te bewerken, inclusief het toevoegen van video’s en knoppen. Een interessante functie is om e-mails opnieuw te versturen naar degenen die ze niet hebben gelezen.

De 4 beste videoformaten voor e-mailnieuwsbrieven

Video’s zoals deze zijn het meest klikbaar, en dus interessant voor abonnees:

  1. Uitleggers.
  2. Video tutorials.
  3. Productvideo-presentaties.
  4. Aanbevelingen en getuigenissen van echte klanten.

De populairste videoformaten in e-mailnieuwsbrieven zijn de formaten die de kijker nuttige informatie bieden of emoties oproepen. In het eerste geval voelt de abonnee onbewuste dankbaarheid, terwijl in het tweede geval een emotionele band met het merk wordt gevormd. Beide werken goed voor de herkenbaarheid en memorabiliteit.

Volgens statistieken doet ongeveer 64% van de mensen een aankoop na het bekijken van een video over een product of dienst

Zo werken we

Abonnees zijn trouwer aan gepersonaliseerde video’s. Volgens statistieken houden ze hun aandacht 35% meer vast dan niet-gepersonaliseerde video’s. Je zult het met me eens zijn dat het makkelijker is om sympathie te voelen voor een concreet object dan voor een abstract merk. Dit principe vormde de basis van de marketingstrategie van VideoHare.

VideoZayats gebruikt verschillende gepersonaliseerde sjablonen in zijn e-mailnieuwsbrieven. Er komen twee personages in voor, waaronder ondergetekende:

Het gebruik van dezelfde sjablonen in een reeks e-mails is een stijlelement en een doordachte marketingzet. Abonnees raken gewend aan dezelfde stijl van e-mails, hetzelfde kleurenpalet, dezelfde compositie en lettertypen en zijn er steeds loyaler aan. De openability en clickability van video’s neemt toe.

Een andere functie van VideoHare e-mails is een klikbare videovoorvertoning. Een vluchtige blik op de kleine tekst voor de video is genoeg om te begrijpen waar de video over gaat:

Dus, moet je persoonlijk video gebruiken in je e-mailnieuwsbrieven?

De moeite waard!!! Als je geïnteresseerd bent in het verhogen van de open rates van e-mails en het aantrekken van nieuw publiek naar je website. Een video in een e-mail brengt monotone tekst tot leven. Je kunt het gebruiken om belangrijke punten te benadrukken en, nog belangrijker, om de abonnee te verleiden de link te volgen.

Natuurlijk zal niet elke video in een e-mail de CTR verhogen. Er is nog een lange weg te gaan voordat je het “juiste” mechanisme hebt gevonden om je lezers te beïnvloeden en hen de “juiste” video aan te bieden om hen te boeien. Als je al een video hebt om te promoten, waarom begin je dan niet met een mailinglijst en bied je de video aan een leger van potentiële kijkers aan? Je zult zeker je eerste views krijgen!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *