De 10 beste Super Bowl-commercials van de Super Bowl 2020

5 miljoen dollar voor 30 seconden. Dat zijn de reclametarieven tijdens de Super Bowl, de laatste wedstrijd van de Amerikaanse voetbalcompetitie NFL. Het evenement overstijgt al lang de puur sportieve grenzen en is een cultureel en mediafenomeen geworden. Speciaal voor de Super Bowl bereiden ‘s werelds grootste bedrijven altijd heel speciale reclamespots voor om de kijkers te imponeren.

Sommigen vertrouwen op supersterren, anderen op de schoonheid van het beeld en weer anderen op creativiteit en een cool script. Hoe dan ook, sommige kijkers kijken meer uit naar de Super Bowl-commercials dan naar het sportevenement zelf. Wij zijn één van die kijkers, dus we hebben 10 van de meest waardige voorbeelden in 2020 geselecteerd. Kom maar op!

1. Jeep en Groundhog Day

De Super Bowl viel dit jaar op Groundhog Day. Ik moet denken aan de beroemde film met dezelfde naam. Iemand moest het doen. Kudos aan de iconische Amerikaanse SUV-fabrikant voor een cool script en respect voor de klassiekers. Bill Murray is nog steeds een charmeur.

2. Facebook is intrigerend

Het grootste sociale netwerk ter wereld heeft Chris Rock en Sylvester Stallone uitgenodigd om belangengroepen te promoten. Kikkerstenen in een meer lanceren? Ambachtelijke cocktails roeren? Kan je niet leven zonder rotsklimmen? Er is een Facebook-groep voor elke hobby!

3. Planters en de geboorte van de pinda

Mr Peanut is het beroemde merkpersonage van een bedrijf dat pindapasta maakt. Nog niet zo lang geleden hebben ze een heel PR-spektakel opgevoerd toen hun personage twee beroemde acteurs van de dood redde door zichzelf op te offeren.

De Super Bowl 2020 reclame toont de begrafenis van Mr. Peanut en plotseling blijkt dat een nieuw personage hem vervangt – Baby Nut! Dit soort storytelling kan niet anders dan oogstrelend zijn, en de combinatie van live-action beelden en CG is categorisch welkom. Vooral als het op zo’n briljant niveau wordt gedaan!

4. Pepsi en de herinterpretatie van klassiekers

Missy Elliot en H.E.R deden een verrassingscover van de hit “Paint It, Black” van The Rolling Stones. En dat allemaal voor een frisdrankreclame!

Trouwens, let op, Pepsi mag het originele Coca-Cola flesje niet gebruiken in hun reclames, maar doet dat indirect door gewoon “Cola” te schrijven. Het is voor iedereen al duidelijk over wie ze het hebben. Als je je concurrenten wilt trollen, doe het dan op een even verhulde manier om juridische problemen met de reclamewetgeving te voorkomen.

5. Doritos: een duel van moderne cowboys

Een humoristisch duel tussen stoere jongens uit de 21e eeuw – de trendy rapper Lil Nas X en de geëerde cowboy van heel Amerika Sam Elliott voor de nieuwe smaak van Doritos “Cold Ranch”.

6. Porsche speelt “Fast and Furious” na

Is er een geschiktere omgeving om reclame te maken voor de duurste en krachtigste auto’s? Het wordt al heel lang gedaan. Porsche maakt een adrenalineverhogende actiefilm over een overval en iedereen is tevreden.

7. Audi over het belang van kalm blijven

“Game of Thrones” ster Macy Williams zingt het titelthema uit de animatiefilm “Cold Heart” achter het stuur van een Audi elektrische sportback. Het is tijd om naar de toekomst te gaan.

8. Budweiser bewijst dat patriottisme nog steeds in de mode is

De commercial van Budweiser staat in schril contrast met al het andere dat tijdens de Super Bowl te zien was. Geen sterren, geen humor, geen glamour. In plaats daarvan is het een serieus en dramatisch gesprek over wie de typische Amerikaan is.

9. Bud Light en Post Malone

De Bud Light-commercial daarentegen is een win-win-weddenschap op humor en een hiphopster in de hoofdrol.

10. Google op het belang van het opslaan van herinneringen

Een toonaangevend IT-bedrijf, de belichaming van technologie en vooruitgang, spreekt over het belang van het behoud van de mensheid. Een goed voorbeeld van hoe een goed verhaal je meesleept in het kijken naar een video zonder mooie graphics of speciale effecten. En een geweldig voorbeeld van hoe een product wordt geïntegreerd in een gewoon menselijk verhaal terwijl het zijn onschatbare nut demonstreert.

Een ouder wordende echtgenoot vraagt Google hem te helpen het kostbaarste dat hij heeft te bewaren – herinneringen aan de liefde van zijn leven.

In plaats van een conclusie

Het was een Super Bowl 2020-commercial. Zoals altijd filmisch, met de hoogste beeldkwaliteit en creativiteit. Je kunt het internet niet voor de gek houden – kijk naar de verhouding van likes en dislikes, het aantal weergaven en je zult je realiseren dat een goede reclame de moeite waard is.

Ondanks de miljoenenbudgetten voor de productie van dergelijke reclamespots en 10 keer zo grote budgetten voor de plaatsing ervan op de Superbowl, geloof me, het loont de moeite. Anders zouden de grootste merken allang gestopt zijn met dit middel.

Dit soort reclame is allang overgegaan in een kunstgenre dat ons zal bijblijven tot het einde der tijden. Maar dit is de Major League, waar niet elk merk klaar voor is. Toch is het zelfs met een budget van 500.000 roebel mogelijk om een kwaliteitsreclame te maken.

Wil je er een? Ga naar VideoZayats.rf, laat een aanvraag achter en moge de winst met je zijn!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *