Sieradenreclame als kunst. Tweede TABAYER presentatie

Begin 2020 lanceert het nieuwe opkomende juwelenmerk “TABAYER“, geproduceerd door het legendarische Britse huis “GRAFF“, zijn tweede juwelencollectie “Third Eye Series” en besluit het voort te bouwen op de ideeën van de vorige video door een tweede beeldpresentatie van de juwelen te filmen. Hoe kunnen we de kritische kijker opnieuw verrassen?

Achtergrond

De markt voor sieraden – eersteklas accessoires voor schoonheid, stijl en sociale status – is tegenwoordig zeer concurrerend. Om een nieuw product zo beknopt, helder en mooi mogelijk te demonstreren, gebruiken merken de presentatie van sieraden als positioneringstool.

De Derde Oog-serie van Nigora Tabayer is gebaseerd op het principe dat de drager beschermd moet worden en een gevoel van veiligheid moet krijgen. Sinds mensenheugenis wordt het symbool van het oog gebruikt om te beschermen tegen negatieve energie en slechte voortekenen. In de collectie wordt het symbool van het oog abstract geïnterpreteerd en subtiel verweven in hedendaagse sieraadontwerpen, waardoor ze een diep persoonlijk en krachtig beschermend element krijgen voor de draagster.

Taak

De presentatie van een juwelenmerk, dure metalen en stenen is technisch gezien een zeer moeilijke gebeurtenis, en als het nodig is om er een beeldcomponent aan toe te voegen, om elke seconde van de actie te voorzien van betekenissen en boodschappen, wordt het nog vermakelijker.

Nigora geeft elk sieraad een betekenis, en ze hoopt dat ze betekenis geven aan iedereen die deze prachtige stukken draagt. Door de magie van deze prachtige edelstenen kan de draagster haar wens verzegelen in het diepe groen van smaragden, het levendige blauw van saffieren of het dansende licht van diamanten.

Het doel van de tweede juwelenpresentatie was dus hetzelfde als in de eerste video – het promoten van deze unieke kijk van Nigora Tabayer op het creëren van diamanten en smaragden juwelen als individuele magische amuletten.

We wilden het concept verder ontwikkelen met de magische boom en de eerste TABAYER-commercial. Ook hier hadden we graphics nodig met het hoogste detailniveau. Maar deze keer wilden we er iets fundamenteel nieuws aan toevoegen, om het naar nieuwe hoogten te brengen.

Creatieve reclame is natuurlijk gunstige hoeken, goed geplaatst licht, perfecte technische uitvoering, maar dat is niet alles.

Achter elke scène schuilt een specifiek idee of een specifieke boodschap – hoe dit op de juiste manier visueel over te brengen, hoe het te “verlevendigen” met de juiste stemming en het product waar de camera op gericht is maximaal tot uitdrukking te brengen – dit waren de moeilijkste vragen die ons team moest beantwoorden in dit spannende maar zeer arbeidsintensieve creatieve proces.

De merkpersoonlijkheid introduceren

Laten we niet vergeten dat in de vorige presentatie van sieraden een meteoriet uit de verre ruimte op een levenloze planeet aankwam, die later een groene TABAYER-steen bleek te zijn.

Na verloop van tijd schoot de steen wortel en groeide uit tot een magische boom waarop juwelen “opbloeiden”. De TABAYER boom begon de donkere energie op deze planeet te verdringen en revitaliseerde geleidelijk alles eromheen.

Nu hebben we besloten om het verhaal voort te zetten. Uit de smaragden boom is een heel magisch bos vol harmonie en puurheid gegroeid. Dit is waar het plot van de tweede presentatie van het sieradenmerk zich zal ontvouwen.

Het belangrijkste verschil met de eerste video was de verschijning van een merkpersonage – TABAYER Jewellery Fairy.

Het ontwerp van het personage is gemaakt naar het beeld van de meisjes met hoeden die aanwezig waren bij de offline presentatie van de TABAYER-collectie in Parijs.

Dit zijn de schoonheden:

Volgens het scenario loopt de TABAYER Fee door een magisch bos waar juist de bomen met juwelen groeien. Tijdens de wandeling observeert de kijker de schoonheid van het bos van het TABAYER-universum. Het thema van de natuurlijke schoonheid is verweven met het thema van de elegantie van sieraden.

Een meisje dat blootsvoets door het bos loopt in een lichte witte jurk. We benadrukken dat het ontwerp van TABAYER sieraden niet alleen elegantie, originaliteit en stijl is, maar ook een diepe verbinding met de oerkrachten van de natuur.

In het laatste shot (pac-shot) verandert de hoofdtooi van het meisje in het merklogo.

Zodra er overeenstemming is bereikt met de klant, ontstaat er concept artwork:

Hoe breng je een fee tot leven

Technisch gezien was de moeilijkste fase het creëren en “animeren” van het personage. In eerste instantie dachten we aan het filmen van een levend meisje en haar dan in ons magische bos te plaatsen met behulp van motion capture-technologie. Dit is dezelfde technologie waarbij iemand een speciaal kostuum aantrekt en beweegt op een groen scherm.

Dat zou makkelijker zijn geweest, maar overmacht kwam tussenbeide. Dus besloten we het personage zelf vanaf nul te ontwikkelen. Om de gang van onze fee zo natuurlijk mogelijk te maken, werden de bewegingsfasen van het personage zorgvuldig gefilterd en samengebracht in het Houdini-programma. We simuleerden ook de stof van de jurk in hetzelfde programma.

Dus na een reeks tests verscheen er een animatiefilmpje van de TABAYER Fairy walking.

Na zulk nauwgezet werk was het al veel gemakkelijker om de locatie met het smaragdgroene bos na te bootsen.

De tweede speciale truc van de video was het einde, waarin de hoed van de fee verandert in het TABAYER-logo. De technische uitvoering van deze truc bezorgde onze animatoren grijze haren.

En voor het volledige filmische effect is de hele video opgenomen in een bioscoopresolutie van 1920×800. Temeer omdat veel populaire filmsterren deze sieraden dragen.

Totaal

Dit is wat ik kreeg:

De tijd om het project uit te voeren is twee maanden.

De kosten van zo’n 30 seconden durende juwelenpresentatie zijn vanaf 20.000 dollar. Deze video bleek nog duurder dan de vorige.

Zet het designconcept van de presentatie op een uniforme manier voort en creëer de nieuwe tweede serie – missie volbracht.

Als het budget het toelaat, vindt VideoZayats.rf altijd iets om je te verrassen!

Tot ziens bij nieuwe interessante presentaties van sieradenmerken!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *