Hoe presenteer je een mijnbouwonderneming

Hoe presenteer je een mijnbouwbedrijf effectief en creëer je een positief beeld van een betrouwbare onderneming in de ogen van partners? Hoe communiceer je met een klant in een smal en complex b2b-segment? Het is bijvoorbeeld mogelijk om in 2 minuten expressief te vertellen over mineralen die worden gewonnen en de toepassingsgebieden ervan visueel te laten zien. De naam van zo’n hulpmiddel is een videopresentatie gemaakt volgens de moderne canons van scenarioschrijven en design.

Klant

“Russian Mining and Chemical Society” is een toonaangevende producent van magnesiaproducten in Rusland en het GOS. De kernactiviteit van het bedrijf is de winning en levering van het zeldzame mineraal brusiet en zijn derivaten.

Brusit wordt gebruikt in de bouw, landbouw, metallurgie, papierindustrie en andere technologische gebieden. “RGCU levert bruciet aan industriële ondernemingen over de hele wereld, van China tot de VS.

Taak

Het management van RGCU deelde deze visie op de toekomst en lanceerde in 2020 een grootschalige rebranding, waarbij werd besloten om een videopresentatie van een serieus niveau aan te schaffen, omdat het belangrijkste marketinginstrument in de XXIe eeuw natuurlijk video is.

De opdracht was om een eersteklas videopresentatie te maken. De video moest vertellen over het bedrijf en het bedrijfsmodel, de kijker uitleggen wat bruciet is en voor welke problemen het wordt gebruikt, en speciale nadruk leggen op milieuzorg. Tegelijkertijd moest de hele presentatie mooi, kort, makkelijk te begrijpen, dynamisch en zonder onnodige technische onzin zijn.

De tijdlijn is 2,5 maand.

Het concept “mooi” is te vaag, dus we hebben de klant in elk stadium van de productie gedebrieft om te begrijpen wat ze verwachten van het format, het script, de stem van de verteller en de beelden.

Daarnaast werd het werk aan de video bemoeilijkt door factoren als:

  • Het complexe technische product vereiste een diepe duik in het onderwerp.
  • We moesten veel beeldmateriaal van de klant in de video invoegen. De klant leverde een heel archief van bronnen tot reeds gemonteerde filmfragmenten. Dit moest allemaal grondig worden verwerkt en er moesten geschikte fragmenten worden geselecteerd.
  • We hadden drie taalversies nodig: Russisch, Engels en Chinees.

Hoe het probleem werd opgelost

Het script en de voice-over werden snel en zonder veel wijzigingen goedgekeurd.

De moeilijkste opdracht was voor de motion designers om een unieke visuele stijl voor de video te bedenken, rekening houdend met de overvloed aan futages van de klant en branding.

Het was duidelijk dat we de schoonheid van bruciet als basis moesten nemen en het eerste staalframe sloeg precies “op tien” in:

Toen het algemene concept was bepaald, begonnen we met het nauwgezette werk van het maken van objecten en overgangen tussen scènes. Hier moesten we heel vaak verwijzen naar de futages en materialen van de klant, dus misschien begrijpen we brusietmijnbouw nu net zo goed als geologen, en onze motion designers dromen er nu van om met hun eigen ogen de sneeuwwitte kappen van de Kuldur-mijn 🙂 te zien.

Om de opnamen volume en schoonheid te geven, gebruikten we de zogenaamde “tracking”-technologie, die het mogelijk maakt om de locatie van bewegende objecten in het frame in de tijd te bepalen en door middel van “ankers” verschillende shureshki te “binden” – kleine elementen, een soort visuele juwelen, die het beeld opvullen en nog aantrekkelijker maken.

Een van de toepassingen van bruciet is de ferrometallurgie. Volgens het script moesten we in dit fragment laten zien hoe gesmolten ijzer eruit stroomt. Net op dat moment realiseerden we ons dat we niet genoeg budget hadden voor deeltjes-simulatie, maar we wilden toch een mooi plaatje maken. Dus we lieten niet met ons sollen en tekenden een hele staalsmelter waar gloeiend heet metaal uit stroomt.

Een 3D-model en het gieten van vloeistof is niet genoeg voor een afbeelding, dus volgens de klassiekers voegden we glas, metaal en kleine shureshki toe, wat de visuele component extra benadrukte, niet alleen in deze opname, maar ook in andere.

Crisis is geen reden om deadlines te missen

Er deed zich een onverwacht probleem voor met de voice-over. We hebben al gezegd dat we een versie in drie talen nodig hadden. De Russischtalige verteller wist zich uitstekend van zijn taak te kwijten, maar de Engelsman en de Chinees waren zichzelf niet! Later bekenden ze dat ze erg overstuur waren door de situatie met de COVID-19 pandemie.

Creatieve mensen zijn soms zo achterdochtig… Maar dit is geen reden om deadlines te missen, dus we gingen pas “los” met onze buitenlandse collega’s toen we een voiceover van het juiste niveau hadden. Opgemerkt moet worden dat de klant zijn eigen Chinese expert had die hielp bij het opstellen van de TOR voor de verteller en het aanbrengen van de nodige wijzigingen.

Resultaat

Het is moeilijk voor te stellen, maar met zo’n uitdagende videopresentatie zijn we erin geslaagd om de afgesproken deadline te halen en binnen het budget te blijven.

En in feite is dit de helft van de verdienste van de klant, die erg snel was met het leveren van materiaal en het maken van revisies. Hoe dan ook, op 28 mei ontving de Russian Mining Chemical Society haar videopresentatie. Om precies te zijn, zes versies van de presentatie: drie in het Russisch, Engels en Chinees, en nog eens drie met ondertiteling!

We wensen de Russian Mining and Chemical Society toe dat ze nieuwe hoogten kan bereiken en nieuwe markten kan veroveren met behulp van videopresentatie. Zelf zijn we blij om weer een solide case in ons portfolio te hebben en de feedback van een tevreden klant:

Het lijkt erop dat videopresentaties voor de industrie ons belangrijkste profiel aan het worden zijn! Schrijf als je een b2b-markt hebt, complexe diensten en expertise nodig hebt in de ogen van je klanten. Wij weten hoe we je kunnen helpen


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *