Hoe het coronavirus de markten voor videoproductie en motion design zal beïnvloeden

Nu bedrijven in paniek zijn, reclamebudgetten worden verlaagd en consumenten thuis zitten, wat staat makers van videocontent te wachten?

Het coronavirus, olie en de dollarkoers hebben de toch al kleumende Russische economie een klap gegeven. Bedrijven zijn hard getroffen en ook de videoproductie-industrie is zwaar getroffen. Het is onduidelijk hoe lang dit zal duren en wat er verder zal gebeuren. In onzekere omstandigheden snijden bedrijven instinctief in hun marketingbudgetten, maar dit is niet het antwoord.

Aan de andere kant is dit een uniek geval in de wereldgeschiedenis. Miljarden mensen over de hele wereld zijn gedwongen om thuis te blijven en van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat op het internet te surfen, voornamelijk op sociale netwerken en YouTube. Videobloggers vergroten al het volume van hun content, maar hoe zit het met bedrijven? Is het mogelijk om in dergelijke omstandigheden geen video-inhoud te maken?

Laten we proberen de mist van algemene paniek af te schudden en nuchter analyseren hoe we verder moeten leven.

Filmen is moeilijker geworden, projecten worden voor onbepaalde tijd bevroren

Wereldwijd kan videoproductie worden onderverdeeld in twee gebieden: live action en graphics en animatie. Het virus heeft filmen erg moeilijk gemaakt. Videostudio’s en creatieve ruimtes in voormalige fabrieken worden gesloten. Personeel wordt gedwongen om op afstand te werken, maar als je thuis zit zonder professionele apparatuur kun je alleen verhalen schieten voor Insta.

Ook zijn er bij het filmen meestal grote mensenmassa’s betrokken, wat weer niet welkom is.

Wat nu?

Grote serieuze videoprojecten worden uitgesteld of geannuleerd. Er is niemand om mee te filmen, nergens om te filmen en het is riskant in het algemeen.

De focus is al verschoven en zal nog meer verschuiven naar graphics en animatie. Geanimeerde video’s worden op afstand gemaakt en de 3D-visualisatiemogelijkheden overtreffen vaak die van een cameraman.

De evenementenindustrie heeft een klap gekregen. Videoproductie is ook getroffen door een ricochet

Een van de belangrijkste leveranciers van vette cheques aan videoproductiebedrijven zijn altijd bedrijfsfora, handelsbeurzen, brancheconferenties en soortgelijke grote evenementen geweest. Deze zijn allemaal geannuleerd of online verplaatst.

Wat nu?

Een paar goede cheques van zeven cijfers in maart hebben we al gemist. Maar de behoefte aan videopresentaties in het bedrijfsleven is niet verdwenen. Vroeger zaten er 200 mensen in het publiek, nu zitten er 2000 voor het scherm. De taak blijft hetzelfde – het publiek in een paar minuten duidelijk uitleggen wat je ze te bieden hebt.

Sommige klanten zijn al overgestapt van video voor tentoonstellingen naar videopresentaties voor websites en videoreclame. De relevantie van 3D online tours voor de productie en visualisatie van objecten groeit.


Videoproducenten, evenementenproducenten, marketeers, je kunt wachten en mediteren tot de quarantaine wordt opgeheven, maar je kunt beter in ons affiliate programma vliegen en laten we online geld verdienen.

Stijgende dollar betekent hogere videoproductiekosten

De videoproductie-industrie is nauw verbonden met de wisselkoers: filmapparatuur, werkhardware, software, uurtarieven voor ontwerpers en illustratoren. Dit alles verhoogt de kosten van het eindproduct. Tegelijkertijd daalt de koopkracht.

Wat nu?

We zullen ermee moeten leven. Er zullen voorlopig geen radicale en dramatische veranderingen zijn in de prijs van videoproducties. Het zal moeilijk zijn, maar na verloop van tijd zullen we eraan wennen. Dit is niet de eerste grote stijging van de dollar in ons leven.

Tegelijkertijd moeten we, om te voorkomen dat onze arbeid gedevalueerd wordt, nog actiever naar buitenlandse klanten kijken, die voor de export werken. Een goede buitenlandse klant is in het huidige klimaat van grote waarde voor binnenlandse productiebedrijven. We weten waar we het over hebben:

Het hele bedrijf is bevroren in onzekerheid en wacht af wat er nu gaat gebeuren

Wat nu?

Wij zijn ervan overtuigd dat het strategisch en zelfs tactisch verkeerd is om te snijden in marketingbudgetten. We doen het zelf niet en we raden het niemand anders aan. Als je blindelings de massa volgt, kom je tot hetzelfde resultaat als de massa. Geld besparen op het aantrekken van klanten is jezelf verdoemen tot een gegarandeerde dood. Is er veel vreugde aan het feit dat het langer en pijnlijker zal zijn?

Sommigen zullen sterk opstaan tegen deze crisis en ze hebben dringend een video nodig

Het is nu al duidelijk dat, terwijl de toerisme-, evenementen- en restaurantindustrie in coma zijn, het X-uur is aangebroken voor internetgerelateerde bedrijven.

In de afgelopen week heeft de markt voor videogames, online onderwijs en bronnen met betrekking tot het vinden van werk op afstand een explosieve groei laten zien. Online bedrijfsforums zijn weer online gegaan.

Zelfs als iemand gewoon op de bank ligt met een smartphone, is hij waarschijnlijk aan het surfen op sociale media of video’s aan het bekijken op YouTube.

Twee jaar geleden voorspelden analisten dat 90% van al het internetverkeer video zou zijn in 2020. Toen rekenden ze duidelijk niet op een wereldwijde quarantaine.

Op dit moment is video de tool met de hoogste ROI in de geschiedenis van de mensheid. Als we terugkijken naar de ervaringen van eerdere wereldwijde crises, zijn de bedrijven die hebben geprofiteerd die hun marketingactiviteiten hebben verhoogd ondanks de marktomstandigheden.

Als dit allemaal voorbij is, zal de economie in een versneld tempo moeten groeien – en om dit te laten gebeuren, zullen degenen die de economie laten groeien moeten schieten! Welnu, de crisis + quarantaine is een combo voor innovatieve bedrijven waarvan de business gerelateerd is aan het internet.

Het andere punt is dat de toon van de advertenties en de aanpak zullen moeten veranderen. Schreeuwerige agressieve”verkoopvideo’s” zullen eindelijk tot het verleden behoren. Bedrijven zullen overstappen op nieuwe formats.

Videoadvertenties met een groot bereik die resultaten leveren in het “hier en nu” komen op de voorgrond.

Heb je een videoadvertentie nodig?
Laat je contactgegevens achter voor advies bij vragen
Door op de knop “Verzenden” te klikken, bevestigt u dat u toestemming geeft voor de verwerking van gebruikersgegevens.

Wat nu?

Je weet wat ik bedoel, je moet hard werken om videocontent te produceren. Of geld verdienen samen met degenen die video-inhoud maken. Affiliate programma, weet je nog?

En tot slot.

Ik zou tegen mijn collega’s willen zeggen: wanhoop niet, raak niet in paniek en wacht niet af! Het is tijd om dubbel zo hard te werken, je hoofd op te zetten en na te denken over welke nieuwe en unieke dingen we de markt in deze realiteit kunnen bieden.

Bedrijven – het is tijd om proactief te worden. U was waarschijnlijk al proactief, maar nu zijn de eisen nog hoger geworden. Laten we bij elkaar blijven en moge de winst met u zijn!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *