Hoe 3D-animatie een boost geeft aan business en marketing

3D-animatie (van het Engelse “third dimension” – derde dimensie en “animation” – animatie, animatie) is een computertechnologie voor het creëren van beweging of het nabootsen van deze beweging van objecten in de driedimensionale ruimte. Het wordt gebruikt in cinema, videoreclame, videopresentaties, visualisatie, infografieken. Technologie visueel – onze showreel:

Technologische vooruitgang heeft een keerzijde – het is meedogenloos. Als het op zakendoen aankomt, laat het geen keuze, maar stelt het simpelweg nieuwe normen. Er was zwart-wit film, nu zal er kleur zijn. Er was stomme film, nu zal er geluid zijn. Er was analoge televisie met drie kanalen, nu is er YouTube en kun je kijken wat je wilt en wanneer je wilt.

Wat reclame betreft, is video de nieuwe gouden standaard geworden, en wat bedrijfsvideo zelf betreft, 3D-animatie. Vandaag de dag is 3D-reclame geen trendy ding, maar een krachtige springplank voor bedrijfsontwikkeling, vooral in de Russische realiteit.

3D-animatie helpt een verhaal te vertellen – alleen over de ingewikkelde dingen

De eerste wet van effectieve reclame in de 21e eeuw is: “Alles wat gevisualiseerd kan worden, moet gevisualiseerd worden”.

De consument kijkt liever dan dat hij leest en verdiept zich niet graag in de materie. Hij geeft de voorkeur aan “voorgekauwde” informatie die eenvoudig en in een mooie verpakking wordt gepresenteerd, bijvoorbeeld:

Wetenschappers hebben zelfs de speciale term “clipdenken” bedacht. Om ervoor te zorgen dat je advertenties doel treffen, is het raadzaam om alles zo te laten zien dat de doelgroep:

(a) De boodschap onmiddellijk begrepen en begrepen zonder dat deze verder uitgewerkt hoefde te worden.

b) doordrongen van wat ze zag, niet alleen op het niveau van de rede, maar ook op het niveau van emotie.

In dit opzicht zijn de mogelijkheden van 3D-animatie echt verbazingwekkend en overtreffen ze elk ander formaat.

Je moet bijvoorbeeld aan een potentiële investeerder uitleggen hoe katalytische technologie de efficiëntie van olieraffinage verbetert. Leg het duidelijk uit met cijfers en feiten, maar zonder te veel van de tijd van de drukbezette persoon in beslag te nemen.

Je kunt achter hem aanrennen met een stapel documenten en tekeningen, of je kunt alles in een drie minuten durende uitlegvideo met 3D-graphics passen.

Een ander schoolvoorbeeld is de bouw van een elitair wooncomplex. Hoe kun je potentiële kopers in de rij laten staan voor flats als het nog steeds waait en er tractoren rijden op het terrein van de toekomstige huizen en speeltuinen?

Het is mogelijk om standaardreclame te maken met statische beelden van het toekomstige complex op billboards en flyers. Het is mogelijk om standaard commercials te maken in de geest van “happy family, smiles, thumbs up”. Of je kunt een coole 3D-rol maken met architecturale visualisatie. Om de koper bijna fysiek de euforie te laten voelen van het bezit van een eigen flat in een elitebuurt. Hij zou comfort, veiligheid en superioriteit voelen.

3D-animatie geeft je een gevoel van betrokkenheid, zoals bij een computerspel, waarbij je niet alleen toeschouwer bent, maar een volwaardige deelnemer aan wat er op het scherm gebeurt. Geen van de typische “blije familie die zich verheugt over een nieuwe aankoop”-video’s creëert zo’n gevoel.

En hier benaderen we vlot een onderwerp waarover niet vaak hardop wordt gesproken, maar wel vaak achter de schermen. Een gevoel van cool of “het imago van feiten is belangrijker dan de feiten zelf” is een van de belangrijkste factoren in het Russische bedrijfsleven.

De 3D-geanimeerde commercial benadrukt de status van het merk

Het Russische bedrijfsleven is bijzonder, vooral de grote bedrijven. De mentaliteit is nog steeds oosters in plaats van westers. We hechten traditioneel veel belang aan de uiterlijke kenmerken van succes.

Zeg “serieuze zakenman” in Rusland en het beeld van een solide man in een duur pak, met een eigen jacht en een persoonlijk zakenvliegtuig komt meteen in je op. Op dit moment is het rolmodel van de Russische zakenman de conventionele Roman Abramovich, niet de maffe Mark Zuckerberg en Ilon Musk.

Over het algemeen is de oude wijsheid “je ontmoet mensen door hun kleding” nog steeds relevant in Rusland. Als je zaken wilt doen met serieuze mensen, laat dan je niveau zien! Als je investeringen wilt, bewijs dan dat je een solide bedrijf bent en geen eendagsvlieg.

Beeld bepaalt nog steeds alles in Rusland. Dit is zelfs terug te zien in de structuur van de binnenlandse videoreclamemarkt. Terwijl in het Westen, waar iedereen geilt op behendigheid en efficiëntie, 2D-geanimeerde video’s populairder zijn…. :

… in Rusland is er meer vraag naar beeld- en presentatievideo’s in 3D, met video’s van topkwaliteit die vanaf 1,5 miljoen kosten:

Maar het is niet nodig om alles blindelings af te schrijven op de liefde van Russische zakenmensen voor pathos. 3D-films werken echt beter in Rusland, omdat de mentaliteit van de gemiddelde consument niet anders is. Interessant genoeg zijn Arabische landen ook meer geneigd tot 3D:

Een 3D-afbeelding of geanimeerde video van slechts anderhalve minuut kan verschillende brandende vragen in één keer beantwoorden:

De status van het merk benadrukken

Het is meteen duidelijk dat je een serieus en vindingrijk bedrijf bent waarmee het prettig zakendoen is. Dit werkt ook andersom: “Je kwam een miljardencontract tekenen, maar je nam niet eens de moeite om een mooie presentatie voor te bereiden.

Onderscheid je van de concurrentie

Als je eens wist hoe vaak de ToR’s van grote bedrijven de clausule “Hier zijn onze concurrenten, we moeten cooler kijken” bevatten.

  • Waarom heb je een filmpje nodig?
  • Voor Ivanych van VolgaStroyTrest om te zien en zijn kaak te laten vallen…..

Een argument dat net zo steekhoudend is als het vergroten van de merkbekendheid en het opbouwen van klantentrouw!

Maak indruk op de investeerder of consument

Niet alleen zakenmensen, maar ook gewone klanten willen graag betrokken zijn bij iets groots. Het is één ding om te tanken bij een gewoon regionaal tankstation, en iets heel anders om te tanken bij een “nationale schat”.

“Iets dat duur is en status heeft, kan per definitie niet slecht zijn”. Deze overtuiging zit net zo diep geworteld in de Russische geest als “Geïmporteerde goederen zijn beter dan binnenlandse goederen”. Ja, deze overtuigingen veranderen, maar ze domineren nog steeds de gedachten van mensen.

Bekijk het probleem vanuit deze invalshoek en je zult je snel realiseren dat hoogwaardige beeldvideo’s met 3D-animatie niet alleen een gril van rijke varkens zijn, maar een voorwaarde om als een van je eigen mensen te worden herkend. Een pas naar de grote competities, zo je wilt.

Voor het bekende Russische petrochemische bedrijf SIBUR hebben we ooit een hele stand ontworpen op de Interplastica beurs. We maakten een videopresentatie met infographics en 14 video’s met 3d visualisaties van hun producten op holografische vitrines. Het resultaat: contracten ter waarde van miljoenen dollars getekend op de eerste dag en veel wow-feedback van partners.

Prijs van 3D-animatie

En natuurlijk de favoriete vraag van iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp – en hoeveel kost het?

Zoals altijd – de uiteindelijke kosten en schatting wordt elke keer individueel bepaald. Welk volume 3D-animatie is er nodig, welke stijl, welke voorwaarden, de resolutie van de clip, waar en voor wie het wordt vertoond, het product – al deze en een aantal andere factoren beïnvloeden de prijs.

Niettemin is er natuurlijk een bereik waarbinnen 3d animatievideo’s het vaakst worden geproduceerd in Rusland, volgens onze waarnemingen – van $5.000 tot $50.000 als we het hebben over videoreclame, videopresentaties en visualisaties. De gemiddelde waarde ligt in de buurt van $ 30.000.

Specifieke projecten zoals architecturale 3d visualisatie en animatie kunnen nog meer kosten: hoe hoger de vereisten – hoe hoger de prijs.

Wil je een schatting berekenen voor animatie?
Vertel ons over de opdracht!
Laat je contactgegevens achter. Wij adviseren u en sturen u een offerte.
Door op de knop “Verzenden” te klikken, bevestigt u dat u toestemming geeft voor de verwerking van gebruikersgegevens.

Wat is duurder: 3D- of 2D-animatie

Dat hangt af van het project en de taak. Maar in mijn ervaring zijn de meeste taken van 3D-animatie complexer, dus is 3D duurder. Dit neemt niet weg dat een specifiek 2D-project meer kan kosten dan een specifieke 3D-film. Bijvoorbeeld, onze geanimeerde video voor de Amerikaanse toepassing QWQER….. :

Als de klant kiest voor een complexe stijl van 2D-animatie, kan dit in de productie veel duurder zijn dan ongecompliceerde 3D-graphics en -animatie.

Conclusie

3D-animatie is als het hoofdkanon van een slagschip – het vuurt drie lopen tegelijk af. Het helpt om over complexe dingen te praten in eenvoudige en begrijpelijke taal. Het helpt om over complexe dingen te praten in eenvoudige en begrijpelijke taal, roept emoties op en een gevoel van betrokkenheid bij iets groots, benadrukt het hoge niveau van het bedrijf en verleent de status van marktleider.

Bestel 3D-animatie op de juiste plaats als je het doel vanaf het eerste salvo wilt raken


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *