Optimale timing van een video voor bedrijven

De timing van een bedrijfsvideo is precies het geval wanneer elke seconde telt en je precies moet weten welke duur ideaal is voor jouw situatie. Anders eindig je met verspilde promotiebudgetten en veel verspilde tijd.

Weet je wat moderne mensen en aquariumvissen gemeen hebben? Ze kunnen hun aandacht niet langer dan 9 seconden ergens op richten. Dit is geen ironie of metafoor, maar een wetenschappelijk bewezen feit! Volgens een groot onderzoek van Wistia heeft je bedrijfsvideo vandaag de dag 8,25 seconden om de aandacht van een gebruiker vast te houden. En die kun je nog steeds niet lang vasthouden, zeker niet als het om adverteren gaat.

Fascinerende statistieken

  • Video’s van maximaal twee minuten leveren het hoogste engagementpercentage op, 56%.
  • Tussen de 2e en 3e minuut daalt de kijkerbetrokkenheid aanzienlijk.
  • Tussen de 6e en 12e minuut krijg je nog een kans om je publiek aan je te binden.
  • Na de 12e minuut wordt de kans dat je een kijker verliest vele malen groter.

Bestaat er een ideale videotiming voor een bedrijf?

Natuurlijk niet. Maar er zijn een paar belangrijke factoren die je helpen bij het berekenen van de optimale lengte. Wat is het doel van de spot? Op welke locaties wordt de video uitgezonden? Wie is de doelgroep?

Op basis van deze vragen is het eenvoudig om te beslissen over het type video voor bedrijven, en daaruit volgt de optimale timing. Op basis van onze eigen ervaring raden we de volgende standaarden aan:

  • Uitlegvideo – 90 seconden of meer
  • Beeldvideo – 60-120 seconden
  • YouTube/tv-videoadvertenties- 15-59 seconden
  • Bedrijfsfilm – 5 tot 10 minuten
  • 3D-visualisatie – tot 3 minuten
  • Branding, logo-animatie, screensavers – tot één minuut

Het optimale formaat van 60-90 seconden wordt duidelijk aangetoond door het onderzoek van Kinetic Social, gewijd aan het “bekijken” van video’s op Facebook. Het toont duidelijk aan dat de regel “hoe korter hoe beter” niet zo eenduidig is. Kijkers zien geen waarde in video’s korter dan 30 seconden, dus slaan ze deze vaak over. Clips langer dan 2 minuten worden slecht bekeken.

Het blijkt dat de gulden middenweg 60-90 seconden is.

Heb je een video nodig?
Laat je contactgegevens achter.
We bepalen de optimale lengte van de video en beantwoorden al je vragen.
Door op de knop “Verzenden” te klikken, bevestigt u dat u toestemming geeft voor de verwerking van gebruikersgegevens.

Wat is nog meer belangrijk om de aandacht van de gebruiker vast te houden?

Wees creatief

Volgens onderzoek van Nielsen is 60% van de effectiviteit van video’s voor bedrijven afhankelijk van de originaliteit van het script en de visuals. Het is een slecht idee om te beknibbelen op advertentiecreatie en een “head-on” pitch te gebruiken in 2021!

Inhoud aanpassen voor verschillende locaties…

Een van de meest gemaakte fouten van klanten is om dezelfde video te maken voor tv en voor YouTube. De nuance is dat de kijker video-inhoud op het internet en op tv anders consumeert. In het eerste geval beslist hij zelf wat en hoe lang hij wil kijken! Daarom is het belangrijk om in de eerste 8 seconden hun aandacht te trekken.

… en voor verschillende apparaten

Volgens een onderzoek van Hootsuite en We Are social bedroeg het aandeel van mobiele apparaten in het internetverkeer in Rusland in 2018 ongeveer 25%, wat bijna een derde meer is dan vorig jaar. Wanneer een gebruiker een video bekijkt vanaf een smartphone, letten ze niet zo op kleine details. Houd hier rekening mee als je nadenkt over het ontwerp en concept van de video.

We spraken over de eigenaardigheden van het ontwikkelen van video’s voor bedrijven voor verschillende apparaten op het Crimean Media Forum 2018, raden we aan:

Previews zijn belangrijker dan je denkt

Een voorbeeld uit onze praktijk. We analyseerden onze website en zagen dat slechts 15% van de bezoekers de video op de homepage bekeek. Na het wijzigen van de voorvertoning steeg dit naar 25%. Je moet experimenteren met voorvertoningen en A/B-tests uitvoeren. YouTube Analytics heeft een tabblad waarmee je de klikbaarheid van verschillende videominiaturen voor je bedrijf kunt vergelijken. Test, vergelijk, verander!

Wargaming verhoogde bijvoorbeeld de CTR van hun video’s met 22% door simpelweg het kleurenschema van de previews van hun video’s te veranderen.

Onthoud de eigenaardigheden van de taal

Om 160 woorden in het Engels te lezen, heeft de spreker ongeveer een minuut nodig. Dezelfde betekenisvolle tekst in het Russisch duurt ongeveer anderhalve minuut.

Werk altijd met professionals

Zoals je uit het bovenstaande hebt begrepen, zijn er geen gemakkelijke antwoorden in videoreclame. Elk klein ding kan belangrijk zijn.

Om te voorkomen dat je je budget verspilt, raden we je aan om niet met gewone videostudio’s te werken, maar met videoproductiebureaus die een allesomvattende aanpak hanteren voor het ontwikkelen van video’s voor bedrijven: ze begrijpen de soorten video’s en hun kenmerken, hebben uitgebreide ervaring met veelzijdige projecten in totaal verschillende niches en bieden videopromotiediensten, niet alleen creatie.

Als je voor dergelijke videoproductiebureaus kiest, kun je er zeker van zijn dat je bedrijfsvideo optimaal wordt getimed en door zoveel mogelijk potentiële klanten wordt bekeken!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *