Maak kennis met de cover: waarom video screensavers nodig zijn

Een splashscreen is een kort inleidend of onderbrekend merkelement van videocontent om de titel of auteurs van een audiovisueel werk te introduceren. In essentie is het een picturaal (soms verhalend) fragment dat een deel (begin, midden, einde) van de videoclip benadrukt.

Iedereen houdt tegenwoordig van video, maar ga er niet van uit dat kijkers ALLE video’s bekijken. Als een video je niet vanaf het begin pakt, als hij geen organische en logische overgangen heeft, dan kijk je hem uiteindelijk zonder eraan te beginnen. De veeleisende aard van de moderne kijker groeit als gist. Om zijn aandacht vast te houden, worden kwalitatieve video screensavers en andere onderbrekingen aan de beelden toegevoegd. Hoe ziet dit er in de praktijk uit en wat levert het op?

Inhoudsopgave

 • Waarom en wie heeft een video splash screen nodig?
 • 3 belangrijkste gebruikssituaties
 • Regels voor het maken van een splash-video-scherm
 • Kosten en productiemogelijkheden
 • Conclusie

Wat is het nut van een splash-video?

Elke branded content is beter te onthouden. Videocontent vormt hierop geen uitzondering. De splashpagina fungeert als een omslag die de gewenste blijvende associatie oproept bij de kijker en als een psychologisch anker dat de herkenbaarheid van een videoblog, show, programma of merk vergroot.

Een video splash screen kan zowel een geanimeerd logo zijn als een volwaardig artistiek verhaal met de aanwezigheid van het logo. Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn filmmaatschappijen en grote productiestudio’s, waarvan we de screensavers al vaak hebben gezien en goed kennen van films en tv-series:

Naast filmmakers wordt dit hulpmiddel al lang gebruikt door televisie- en mediabedrijven (waaronder YouTube), voor het brandmerken van alle geproduceerde inhoud, of het nu gaat om uitzendingen, uitzendingen of nieuws, en traditioneel staat de kwaliteit van dezelfde tv-spots op een zeer hoog niveau:

Maar omdat inhoud, zoals tegenwoordig algemeen wordt aangenomen, koning is en elk bedrijf verandert in een massamedium en met zijn publiek communiceert via videocontent, wordt de video splash page daar een integraal onderdeel van.

Wanneer videoscreensavers worden gebruikt

1. ontwerp van uitzendingen, shows, programma’s op tv en YouTube.

Zoals gezegd, geen enkel zichzelf respecterend programma kan tegenwoordig zonder screensaver. Vooral innovatieve, heldere en pakkende screensavers in 3D-graphics zien er goed uit. Zulk werk wordt een paar maanden gedaan door een team van ontwerpers onder leiding van een art director:

Trouwens, als je tegenwoordig een zakelijk tv- of YouTube-kanaal runt, zal het maken van een 3D splashscreen je serieus onderscheiden van de rest – in 90% van de gevallen gebruiken andere kanalen, volgens waarnemingen, minder spectaculaire en bescheiden 2D-afbeeldingen.

Kanalen bestellen vaak complete branding, design en identiteit: veel video screensavers, intermezzo’s, programmacaps, titelbalken, speciale symbolen worden in één keer ontwikkeld. Soms worden ze ook nog in verschillende stijlen uitgevoerd:

2. evenementdecoratie en branding.

Branding van een evenement in een statische vorm ziet er al oninteressant, saai en iets uit de vorige eeuw uit. Bijna alle geavanceerde shows, forums of conferenties zijn begonnen met het gebruik van grote LED-panelen en schermen van enorme afmetingen met een resolutie van 4K, 8K, 16K en meer. En als er een medium is, dan is er ook content, met name screensavers voor dergelijke evenementen.

Zo decoreerden we onlangs voor klanten uit Singapore de opening en sluiting van een bedrijfsevenement in de huisstijl, afgestemd op de 175e verjaardag van Deloitte, een internationale holding op het gebied van consulting en auditing en lid van de Fortune 100 van ‘s werelds meest vooraanstaande bedrijven.

Volgens een soortgelijk principe hebben we ooit een video screensaver gemaakt voor bezoekers en deelnemers van de grootste congresbeurs in het halal segment, Russian Halal Expo. De video screensaver werd gemaakt in de beste tradities van Broadcast design met het gebruik van de moslimidentiteit:

3. Het begin of einde van presentatieclips formaliseren.

Bij veel presentaties is een “prelude” in de vorm van een inleidende screensaver gepast. Deze heeft meestal een beeldkarakter en is gericht op een krachtige “wow” aan het begin of einde van de videopresentatie. Dit is wat we deden voor Fractonet Innovation Technologies, en collega’s gebruikten het vervolgens naar eigen inzicht in andere distributiekanalen (YouTube, tentoonstellingen, enz.):

Trouwens, soms kan een goede bedrijfsvideoscreensaver eenvoudig worden samengesteld door een reeds gemaakte presentatie of andere branded content opnieuw te monteren – met minimale kosten en tijd:

Wat je zeker niet moet opgeven is het splash-scherm aan het einde van de video. De kijker heeft de video al bekeken, dus je loopt niet het risico hem te verliezen. Integendeel, je kunt ze vasthouden door andere video’s met vergelijkbare thema’s aan te bieden. Een oproep tot actie werkt ook – ga naar de website, abonneer je op het kanaal, bel terug, enz.

Wat een videoplashscherm moet zijn

Om de kijker te enthousiasmeren in plaats van af te schrikken, is een video splash page een must have:

 • kort (3 tot 30 seconden, bij voorkeur 6 tot 15 seconden);
 • inhoud benadrukken en aanvullen, niet vervangen;
 • worden gedaan met de reisgids en merkvisuals in gedachten;
 • om ook cool geluidsontwerp te combineren;
 • creatief en gedenkwaardig.

Professionele videoscreensavers worden gemaakt met onderzoek en analyse in gedachten:

 • van het product en zijn publiek,
 • concurrenten en collega’s,
 • huidige nichetrends en referenties,
 • sites en manieren om de screensaver toe te passen.

Wees niet bang om een oproep tot actie op te nemen, vooral niet als je het video-element aan het einde van de video plaatst. Maar de laatste woorden moeten met filigraanprecisie worden gekozen om memorabel te zijn.

Als het splashscreen goed is gemaakt, werkt het overal in de video. Aan het begin zal het de aandacht trekken en het publiek betrokken houden. In het midden verdeelt het complex materiaal in delen en vereenvoudigt het de perceptie. Aan het einde leidt het de kijker naar de website van de klant of naar een andere video.

Kosten en ontwikkelingsopties

Het is belangrijk om te begrijpen dat de prijs van een splash-videopagina sterk afhankelijk is van je bedrijfsdoelstellingen, je publiek en de platforms die je wilt gebruiken.

 • Eenvoudige geanimeerde video screensavers kun je zelf gratis maken via diensten als Renderforest. Je hebt alleen geduld nodig en in sommige gevallen een symbolisch budget.
 • Video screensavers van gemiddeld niveau – met de betrokkenheid van ontwerpers en kunstenaars van freelance, maar zelfs hier heb je kant-en-klare sjablonen van Videohive of andere bronnen tot je beschikking. Koop een kant-en-klare screensaver, plaats je logo erin en voila. Dan kost alles van $ 100 tot $ 500, zelden tot $ 1000.
 • Image video screensavers, branding en identity, of het nu animatie, filmen of een gecombineerd formaat is, beginnen gemiddeld bij $3.000 en gaan door tot in het oneindige. We hebben video screensavers gemaakt voor verschillende bedragen, inclusief die met zes nullen. Meestal maken tv-zenders of grote fora, bedrijfsevenementen en bedrijven zulke kwaliteitsvideoscreensavers voor zichzelf.
Branding, ontwerp of een video splash page nodig?
Laat je contactgegevens achter. We bespreken het probleem en sturen je enkele oplossingen.
Door op de knop “Verzenden” te klikken, bevestigt u dat u toestemming geeft voor de verwerking van gebruikersgegevens.

Conclusie

Als u video-inhoud gebruikt in uw werk, hebt u a priori professionele screensavers nodig – beknopt, gedenkwaardig en in de huisstijl van uw bedrijf. Zonder deze screensavers loopt u het risico dat de video een saaie, oninteressante videosequentie wordt en zullen uw kijkers vertrekken naar concurrenten die niet te lui waren om hun merk te positioneren met behulp van videoscreensavers.

Gebruik het middel: val op, vestig de aandacht op jezelf, laat de status van het bedrijf zien, verras, maak indruk!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *